ГоловнаПолітика

Кількість обстрілів сил АТО зменшується, - РНБО

Бойовики застосовували стрілецьку зброю, міномети й артилерію

Кількість обстрілів сил АТО зменшується, - РНБО
Фото: www.facebook.com/uacrisis

У зоні АТО зберігається тенденція до зниження терористами кількості обстрілів позицій українських військ і населених пунктів.

Про це заявив на брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

За його словами, всього за минулу добу з боку терористів зафіксовано 11 порушень режиму тиші. Бойовики застосовували стрілецьку зброю, міномети й артилерію. Українські військові строго дотримуються наказів, за минулу добу вони відкривали вогонь тільки під час прямих нападів бойовиків.

Зокрема, сьогодні вночі між 00:20 і 2:10 бойовики здійснили провокаційні маневри й обстріли зі стрілецької зброї блокпоста в районі перехрестя доріг у напрямку Фащівка-Дебальцеве, на якому чергують прикордонники та військові. "Коли виникла безпосередня загроза життю наших людей, українські військові відкрили вогонь, змусивши бойовиків відступити. Постраждалих серед особового складу немає", - зазначив Лисенко.

На Луганському напрямку біля міста Щастя і селища Станиця Луганська терористи обстріляли опорні пункти сил АТО, в районі селища Фрунзе бойовики, окрім двох мінометних обстрілів, вдалися до ударів з ПТУР і артилерії.

На Маріупольському напрямку біля села Старогнатівка Волноваського району біля опорного пункту українських військових відбулося зіткнення. Терористи намагалися наблизитися на коротку відстань, обстрілюючи наших військових, але сили АТО зупинили терористів. Утрат серед українських військових немає.

Нагадаємо, раніше луганський губернатор Геннадій Москаль повідомив, що в п'ятницю проросійські терористи вісім разів обстріляли контрольовану Україною територію Луганської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram