ГоловнаПолітика

СБУ затримала під Волновахою найманця на прізвисько "Лезгин"

Бойовика затримали під час спроби облаштувати засідку для нападу на український патруль

СБУ затримала під Волновахою найманця на прізвисько "Лезгин"
архивное фото
Фото: sbu.gov.ua

Контррозвідка Служби безпеки України затримала поблизу міста Волноваха (Донецька область) іноземного найманця, члена диверсійно-розвідувальної групи "Оплот" на прізвисько "Лезгин".

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Встановлено, що в жовтні "Лезгин" прибув до Донецька з Ростова Російської Федерації, перетинаючи незаконно державний кордон України, добровільно вступив у бандформування бойовика "Шамана", - йдеться в повідомленні.

Після спеціальної підготовки «Лезгина» відібрали в диверсійно-розвідувальну групу, яка складалася із семи бойовиків різних національностей на чолі з громадянином РФ на прізвисько "Електрик".

Інтернаціональне злочинне формування брало активну участь у збройних нападах на засідки українських військових, пошуках місця розташування підрозділів Збройних сил України, надавали їх координати артилерійським розрахунками терористів для коригування обстрілів по позиціях українських сил.

Контррозвідка СБУ затримала бойовика при спробі облаштувати засідку для нападу на український патруль. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, 11 грудня в Донецькій області контррозвідка Служби безпеки України за добу затримала інформатора терористів і двох бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram