ГоловнаПолітика

У Держдепі заявили, що шукають найкращі варіанти підтримки України

США підтримують дипломатичне розв'язання конфлікту, заявила Псакі

У Держдепі заявили, що шукають найкращі варіанти підтримки України

Державний департамент США продовжує оцінювати варіанти якнайкращої підтримки України, але поки  що зосереджений на політиці пошуку дипломатичного розв'язання конфлікту.

Це сказала в п'ятницю представник Державного департаменту США Джен Псакі, коментуючи ухвалені напередодні в Конгресі законопроекти на підтримку України, пише Укрінформ.

"Ситуація, звичайно, залишається динамічною, тому ми все ще дуже стурбовані її розвитком на місцях і продовжуємо оцінювати, як краще підтримати Україну. Тому ми оцінюємо варіанти, але нічого не змінилося в контексті нашої спрямованості, зосередженої на допомозі, яку вже надаємо", - зазначила Псакі.

Вона пояснила, що позиція США далі зосереджена на "зусиллях підтримки України та просування дипломатичного рішення, що поважає суверенітет і територіальну цілісність України, у тісній співпраці із союзниками і партнерами в Європі й у всьому світі, щоб досягти цієї мети".

Представник Держдепу також прокоментувала реакцію російської сторони, яка назвала ухвалені в Конгресі законопроекти конфронтаційними. "Термін "конфронтаційний" краще використовувати щодо того факту, що були агресивні дії та пересування автомобільних конвоїв і збройних сепаратистів углиб України, яка є суверенною державою. Таким чином, вони (РФ) повинні більше приділяти увагу цьому, ніж законодавству", - зазначила Псакі.

Нагадаємо, 11 грудня Сенат США схвалив законопроект №2828, який передбачає надання допомоги Україні у військовій, оборонній та енергетичній сферах, а також у цивільних секторах, зокрема - допомогу для внутрішньо переміщених осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram