ГоловнаПолітика

Аграрний міністр має іноземну освіту, але села він не розуміє, - Корнацький

Нардеп вважає аграрну політику Кабміну нікчемною

Аграрний міністр має іноземну освіту, але села він не розуміє, - Корнацький
Фото: nikolaev-city.net

Нардеп-аграрій, член фракції БПП Аркадій Корнацький прокоментував відмову Арсенія Яценюка від упровадження ринку землі.

Нагадаємо, прем'єр-міністр, представляючи програму свого уряду, сказав, що депутати не готові навіть обговорювати цю тему.

"У програмі уряду (спочатку) було записано на 2015-16 роки - підготовка закону про ринок землі. Під час доповіді прем'єр-міністра це пункт був знятий. Це говорить про те, що програма уряду - маніпуляційний документ. Якщо Кабмін проголосував за це як програму, то змінити її текст теж може тільки Кабінет Міністрів. А вийшло, що прем'єр-міністр сам усе вирішив.

А якщо загалом оцінювати розділ, який названо «Нова продовольча політика» - то він нікчемний. Нічого нового там немає. Що нового в тому, щоб провести інвентаризацію земель? Це вже багато років робиться, при цьому там велика корупція. Але це йде першим пунктом.

А той, хто придумав "монетизацію орендної плати" за землю... Вибачте, але потрібно бути повним дебілом, щоб змушувати селянина замість кормів, зерна, які йому в натуральному вигляді віддає орендар, отримати гроші, а потім знову купувати все те, що приходить зараз безпосередньо. А вибір - взяти продукцією або грошима - є і зараз.

Про що говорити, якщо нинішній міністр, відповідаючи на питання, як урятувати село, вказав саме монетизацію орендної плати. Це говорить про те, що він уявлення не має про реальні потреби селян. Він має гарну закордонну освіту, але проблем села він не знає", - підсумував Корнацький.

Зазначимо, що голова Мінагропроду Олексій Павленко є випускником Києво-Могилянської академії. Також він здобув ступінь МВА школи бізнесу Nyenrode в Нідерландах. Крім того, Павленко навчався фінансового менеджменту в Міжнародній бізнес-школі, а менеджменту зовнішньоекономічної діяльності - в Академії міжнародної торгівлі при Міністерстві економіки України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram