ГоловнаПолітика

Справу про побиття Тимошенко скерували до суду

Тілесних ушкоджень завдавали два заступники начальника колонії

Справу про побиття Тимошенко скерували до суду

Прокуратура Харківської області затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох заступників начальника Качанівської виправної колонії (№54), яких підозрюють у застосуванні сили до Юлії Тимошенко 20 квітня 2012 року.

Як повідомляють на сайті прокуратури Харківської області, їм інкримінують перевищення влади або службових повноважень (ч. 2 ст. 365 КК України).

7 листопада працівникам колонії оголосили про підозру й обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Проте 13 листопада Апеляційний суд області, розглянувши скаргу сторони захисту, замінив одному з них запобіжний захід на домашній арешт. У зв'язку із цим за клопотанням прокуратури на час досудового розслідування його усунули із займаної посади.

Під час досудового розслідування встановлено, що два заступники начальника Качанівської колонії ввечері 20 квітня 2012 року за відсутності медичних показань для екстреної госпіталізації застосували до Тимошенко фізичне насильство. Згідно з результатами медичної експертизи, своїми протиправними діями підозрювані завдали Тимошенко легких тілесних ушкоджень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram