ГоловнаПолітика

Наливайченко: екс-голова СБУ Якименко організовував теракти в регіонах

Для ефективного розслідування злочинів проти активістів Євромайдану необхідно створити Національний трибунал, вважає голова СБУ

Наливайченко: екс-голова СБУ Якименко організовував теракти в регіонах
Фото: 1tv.ru

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявляє про причетність екс-керівника відомства Олександра Якименка до організації терактів і диверсій в регіонах України.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "5 канал".

"Колишній керівник СБУ не просто сприяв, а організовував багато місяців теракти і диверсії проти власного народу, проти власних громадян", - сказав Наливайченко.

Крім того, голова СБУ стверджує, що 19 лютого саме Якименко підписав і ввів у дію план операції із зачистки Євромайдану і нейтралізації його активістів.

"Він (план) передбачав не тільки усунення, застосування сили проти людей, а й (було передбачено) кожного з нас, хто був проти влади, шукати по домівках, вриватися в приватні помешкання наші... вдома знайти, заарештувати - така доля чекала кожного, хто навіть не був на Майдані, але був проти влади", - повідомив голова СБУ.

Наливайченко сказав, що за наказом Якименка наприкінці лютого майже всю зброю, спецзасоби та бронежилети було вивезено в Сімферополь, а матеріали резонансних кримінальних справ - до Донецька.

Голова СБУ вважає, що для оперативного та ефективного розслідування злочинів проти активістів Євромайдану в Україні необхідно створити Національний трибунал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram