ГоловнаПолітика

РФ відкинула вимоги Порошенка перекрити кордон і вивести війська

МЗС Росії запропонувало Україні домовлятися з ДНР і ЛНР

РФ відкинула вимоги Порошенка перекрити кордон і вивести війська

Росія не виконуватиме вимог Президента України Петра Порошенка закрити кордон для перетину військової техніки і бойовиків.

"Щодо кордону - з нашого боку кордон абсолютно забезпечений. На двох контрольно-пропускних пунктах за добровільним рішенням української сторони розміщено спостерігачів ОБСЄ - це Гукове і Донецьк. Проблем з їхнім функціонуванням не виникає. Щодо української ділянки кордону - тут треба напряму домовлятися з представниками Донецька і Луганська", - переказує слова офіційного представника МЗС РФ Олександра Лукашевича агентство ТАСС.

"Питання про закриття кордону взагалі ніколи не порушувалося в такій площині", - додав він.

Коментуючи вимогу Порошенка вивести російські війська з Донбасу, Лукашевич заявив: "Ми вже неодноразово говорили, що представників збройних сил РФ не було і немає в Україні, виводити нічого".

Нагадаємо, напередодні Порошенко заявив, звертаючись до Росії: "Будь ласка, припиніть вогонь. Будь ласка, відпустіть заручників. Будь ласка, виведіть війська з моєї території. Будь ласка, закрийте кордон. Я обіцяю, якщо ви закриєте кордон, протягом одного, двох, трьох тижнів це приведе до миру і стабільності в Україні. Дуже просто".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram