ГоловнаПолітика

Ми "махлюємо" із втратами так само, як Росія раніше в Чечні, - комбат "Азова"

Тільки в Іловайській трагедії Україна втратила понад тисячу солдатів, упевнений Білецький

Ми "махлюємо" із втратами так само, як Росія раніше в Чечні, - комбат "Азова"
Фото: Макс Требухов

Командир полку "Азов" Андрій Білецький у бесіді з LB.ua не дав оцінку загальновійськових втрат України за час АТО, але висловився з приводу жаху під Іловайськом.

"Втрати під Іловайськом очевидно перевалюють за тисячу осіб. Країна має це чітко розуміти. І це питання стратегічно важливе. Тому що після Іловайська ми отримали моральний злам армії. Втрата навіть такої великої кількості людей з точки зору загальноармійської стратегії - це дуже погано, але не критично насправді. А ось моральний злам...

При цьому я не беруся оцінювати загальновійськові втрати України. Як, до слова, і дані про полонених. Так, враховуючи Іловайськ, я сильно сумніваюся в офіційній статистиці. Плюс ми не повинні забувати, що багато людей загинуло, маючи "туманний" статус - найманих цивільних фахівців, або не маючи жодного статусу (ті самі іноземці). Ми "махлюємо" так само, як Росія свого часу в Чечні: окремо рахуємо "армійців" і Нацгвардію. А є ж іще прикордонники, у яких чималі втрати, є СБУ, але це сором'язливо замовчується. І звичайні люди втрати одних тільки ЗСУ сприймають як загальні втрати", - сказав Білецький.

Нагадаємо, що нова Рада вирішила повернутися до розслідування Іловайської трагедії.

Повністю інтерв'ю з комбатом легендарного підрозділу читайте нижче за посиланням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram