ГоловнаПолітика

Геращенко: Коротких як ніхто інший заслуговує на українське громадянство

Бійцеві батальйону "Азов" приписують неонацизм і тероризм

Геращенко: Коротких як ніхто інший заслуговує на українське громадянство
Фото: facebook.com/petroporoshenko

Народний депутат, радник голови МВС Антон Геращенко заявив, що бійцеві батальйону "Азов" Сергієві Коротких громадянство України надано заслужено.

"Соцмережі останні кілька днів захлинаються повідомленнями про те, що Президент Петро Порошенко дав українське громадянство громадянину Білорусі Сергієві Коротких (він і "Боцман", він і "Малюта"), який нібито нацист чи неофашист, який щось там підірвав у Москві", - пише він у "Фейсбуці".

Однак, за словами Геращенка, особисте знайомство з Коротких дозволяє йому говорити, що боєць отримав громадянство заслужено.

"Коли ті, хто обурюється зараз наданням громадянства "Боцману", сиділи ввечері 6 травня в кафе і ресторанах або дивилися вдома телевізор, у цей час під Мангушем щойно створений і ще не обстріляний загін "азовців" потрапив у засідку. І тоді саме Сергій Коротких разом з воїном-"афганцем" із позивним "Душман" повів у бій молодих хлопців , які ніколи раніше не бували на війні. У результаті одного з нападників - кулеметника - було вбито, а в полон узяли цілого міністра оборони ДНР Какідзянова", - повідомив Геращенко.

"Коли ті, хто клацає зараз по клавіатурі, критикуючи "Малюту", солодко спали о 5-й ранку 13 червня, в день штурму Маріуполя, Сергій Коротких з автоматом у руках вів штурмові групи вчорашніх майданівців вулицею Грецькою на штурм штабу терористів, які тримали місяць у жаху півмільйонне місто. А потім виловлював бандитів по горищах і підвалах, ризикую щохвилини отримати кулю з-за рогу", - додав він.

Крім того, за даними Геращенка, наприкінці серпня Сергій Коротких зі своєю групою встановлював міни і фугаси навколо Новоазовська, на яких потім підривалися танки і БТР російського агресора, а в перших числах вересня відбивав наступ на Маріуполь.

"Я знаю, що Сергій Коротких як ніхто інший заслуговує отримати українське громадянство, оскільки показав, що захист України - це сенс усього його життя. Починаючи з 5 травня, Сергій Коротких, він і "Боцман", він і "Малюта", воює в складі "Азова" як інструктор. Тепер, як громадянин України, він буде воювати як кадровий військовий", - підсумував він.

Напередодні керівники СБУ та МВС України заявили, що під час перевірки не було виявлено підстав відмовляти Коротких у громадянстві.

За даними видання "Білоруський партизан", у Росії Коротких звинувачують в організації вибуху на Манежній площі 2007 року. Жертв тоді не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram