ГоловнаПолітика

Заарештовано одного з тих, хто захопив вінницьку ОДА

Юрія "Хорта" Павленка звинуватили в нарузі над держсимволікою

Заарештовано одного з тих, хто захопив вінницьку ОДА
Фото: vindaily.info

Партія "Воля" повідомила, що в понеділок заарештували одного з тих, хто захопив Вінницьку обладміністрацію, Юрія Павленка (відомого як Хорт).

"Павленка затримали 8 грудня об 11:00 на вінницькому вокзалі, о 19:00 розпочалося судове засідання у закритому режимі, а о 21:30 вже ухвалили судове рішення. У можливості взяти Павленка на поруки або в заставі відмовлено, його захисника на судове засідання не допустили. Суд обрав запобіжний захід - затримання під вартою до 60 діб", - повідомила прес-служба партії. Рішення ухвалив Вінницький міськсуд.

Павленкові інкримінували хуліганство і наругу над державною символікою. При цьому партія вважає, що Павленко постраждав через портрет президента Петра Порошенка, який він порвав під час подій в ОДА. "Партія" Воля "розцінює затримання активіста як політичне переслідування за активну громадянську і політичну позицію", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в суботу питання про відставку Сергія Світка, глави місцевої обласної ради, переросло у масові заворушення. Щоб не допустити звільнення Світка, під облрадою зібрався мітинг, учасники якого взяли будівлю штурмом і розігнали депутатів.

Хорт брав участь у прес-конференції в захопленому будинку разом зі Світком та низкою інших місцевих політиків. Під час захоплення Хорт публічно порвав і потоптався по портрету Порошенка.

Народний депутат, радник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що заворушення у Вінниці виникли через розбіжності між губернатором області Анатолієм Олійником та Світком. Останнього підтримують БЮТ і "Свобода". Губернатора призначив в.о. президента Олександр Турчинов у березні, а в серпні його перепризначив і президент Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram