ГоловнаПолітика

Тарута: Лавров і ОБСЄ повинні нести більше відповідальності за мирні переговори

Колишній донецький губернатор не задоволений рівнем перемовників з боку ЛНР і ДНР

Тарута: Лавров і ОБСЄ повинні нести більше відповідальності за мирні переговори
Фото: Макс Требухов

Нові перемовини в Мінську заледве чи обернуться стійким припиненням вогню на Донбасі через низький рівень їхніх учасників. Таку думку в коментарі LB.ua висловив позафракційний депутат Верховної Ради і колишній донецький губернатор Сергій Тарута.

"Хотілося б, щоб настала реальна стабілізація ситуації, а не так, як відбувається, особливо останнім часом, коли по всій лінії фронту постійні обстріли, гинуть наші хлопці, гинуть мирні люди", - сказав він.

"На жаль, мабуть, рівень перемовників із того боку недостатній або рівень гарантів не забезпечує виконання цих домовленостей. З нашого боку гарант переговорів - президент України, він може відповідати за ті зобов'язання, які повинні виконуватися. З того боку є проблеми. Можливо, [голова МЗС Росії] Лавров і ОБСЄ повинні нести більше зобов'язань за виконання", - додав Тарута.

Нардеп Юрій Береза від "Народного фронту" зі свого боку вважає, що до переговорів потрібно залучити США і Євросоюз. "Зараз у переговорах беруть участь росіяни й ОБСЄ. Зокрема ОБСЄ - не та структура, яка може нам допомогти, тому потрібно залучати міжнародну спільноту, потрібна допомога від Америки і Європи", - сказав він у коментарі LB.ua.

Нагадаємо, що новий раунд переговорів у Мінську мав відбутися у вівторок, 9 грудня. Але представники терористичних організацій наполягали на перенесенні дати зустрічі на 12 грудня. Тому в п'ятницю, швидше за все, ці переговори і відбудуться.

Незважаючи на це, в зоні АТО вже сьогодні оголошено "день тиші".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram