ГоловнаПолітика

Луценко: Рада почне приймати законопроекти щойно в п'ятницю

Уряд презентує програму роботи в четвер

Луценко: Рада почне приймати законопроекти щойно в п'ятницю
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада розпочне нормальну роботу щойно в п'ятницю, 12 листопада. Про це заявив сьогодні в парламенті лідер фракції Блоку Петра Порошенка Юрій Луценко, повідомив кореспондент LB.ua.

"Грубо кажучи, потрібно напрацювати напівфабрикати для роботи в сесійній залі, тому що будь-яке голосування за будь-яку постанову і закон без відповідного рішення комітету - це порушення регламенту. Зараз починається робота в комітетах, щоб у четвер ми заслухали програму уряду, а в п'ятницю почали голосувати за перші законопроекти", - відповів Луценко на питання, чому Верховна Рада завчасно завершила роботу в пленарному залі.

Луценко нагадав, що в п'ятницю також буде година запитань до уряду. "Питання до уряду заплановано на п'ятницю, але поки що не сформовано конкретику. Для цього спікер зібрав голів фракцій на нараду", - зазначив політик.

За його словами, найбільше депутатів цікавлять питання роботи енергетичного сектору. В інших виникають питання оборони. "Коаліція в повному складі хоче почути звіт про підготовку бюджету. Країна розбурхана чутками про підходи до формування бюджетного процесу. І ми хотіли б отримати відповіді, буде прийнято новий податковий і бюджетний кодекси чи будемо штопати старі", - додав Луценко.

Нагадаємо, що сьогодні Рада тільки затвердила календарний план своєї сесії і включила до порядку денного кілька проектів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram