ГоловнаПолітика

Кабмін визначив повноваження віце-прем'єрів

Кабмін визначив повноваження віце-прем'єрів
Фото: Макс Левин

Уряд визначив повноваження віце-прем'єр-міністрів.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

"Уряд визначив питання, що входять у компетенцію віце-прем'єр-міністрів", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, до компетенції віце-прем'єр-міністра Валерія Вощевського входитимуть питання функціонування транспортної інфраструктури та будівництва, поштового зв'язку, екології та природних ресурсів, а також пов'язані з Чорнобильською АЕС.

Віце-прем'єр-міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко відповідатиме за гуманітарні питання, зокрема, культуру, освіту і науку, спорт і туризм, охорону здоров'я, питання соціальної політики. У його компетенції перебуватимуть питання соціального захисту осіб, що переміщаються з Луганської та Донецької областей у зв'язку з проведенням там антитерористичної операції або проживають у цих регіонах.

Питання регіональної політики, будівництва та житлової сфери, енергозбереження, інформаційної безпеки, регулювання земельних відносин належатимуть до компетенції віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка. Крім того, він відповідатиме за відновлення об'єктів промислової, соціальної та транспортної інфраструктури, житлового фонду та систем життєзабезпечення населених пунктів Донецької та Луганської областей, які зазнали пошкоджень унаслідок проведення антитерористичної операції, а також за питання Автономної Республіки Крим і м. Севастополь.

Також віце-прем'єр-міністри відповідатимуть за інші питання у відповідних напрямках діяльності.

Нагадаємо, 2 грудня Верховна Рада призначила новий склад Кабінету Міністрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram