ГоловнаПолітика

Штаб АТО повідомляє про нові атаки на Донецький аеропорт

Захисники нового терміналу аеропорту змусили бойовиків відступити

Штаб АТО повідомляє про нові атаки на Донецький аеропорт
Фото: Сергей Лойко

У п'ятницю бойовики 29 разів відкривали вогонь по українських військових на Донбасі, зокрема в аеропорту Донецька.

"Бандити не полишали спроб атакувати наші укріплення в новому терміналі аеропорту Донецьк. Кілька разів з їхнього боку відкривався вогонь з озброєння танка, автоматичного гранатомета і стрілецької зброї. Один раз терористи спробували піти в лобову атаку, проте їхні спроби не увінчалися успіхом. Захисники нового терміналу аеропорту змусили бандитів відійти, залишивши на полі бою тіла своїх поплічників. Моральний дух терористів після гідної відсічі наших кіборгів дуже впав", - йдеться в повідомленні прес-центру антитерористичної операції.

Крім того, в зону ураження ворожої артилерії і "Градів" потрапили населені пункти Кримське, Трьохізбенка, Вільхове, Березове, Опитне, Нова Григорівка, Чорнухине, Орлово-Іванівка, Міус.

Артилерія сил АТО тричі відкривала вогонь у відповідь на обстріл терористами житлових масивів українських населених пунктів. Повідомлень про загибель мирних жителів протягом дня не надходило.

Біля Маріуполя бойових дій не було.

Нагадаємо, зараз ведуться переговори про повне припинення вогню на Донбасі. 9 грудня анонсовано "день тиші", покликаний показати, як сторони дотримуватимуться перемир'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram