ГоловнаПолітика

Порошенко зустрівся з донецькими "кіборгами"

Президент вручив паспорт України воїнові-білорусу

Президент Петро Порошенко в п'ятницю зустрівся з військовими, які захищають Донецький аеропорт, і волонтерами, які допомагають забезпечувати їх.

"Я впевнений, що ми там захищаємо всю Україну: здамо Донецьк - ворог буде в Борисполі, або Гостомелі, чи у Львові", - подає слова Порошенка прес-служба Президента.

На думку Президента, захисники Донецького аеропорту увійдуть до підручників історії України. "Слова "кіборг", "укроп" сьогодні стали символами незламності українського духу, того, як українці вміють воювати, прикладом, на якому будуть формуватися покоління українських вояків", - сказав він.

Фото: facebook.com/petroporoshenko

Порошенко зазначив, що для нього має велике значення лялька, яку йому подарували донецькі "кіборги". "Приходиш зранку на роботу, і вже стало традицією: береш ляльку, дивишся на неї і думаєш, що ти за цей день повинен зробити, щоб захистити країну", - розповів він.

Президент вручив нагороди захисникам Донецького аеропорту і волонтерам.

Окрім того, Порошенко вручив паспорт громадянина України білорусові Сергію Коротких, який воює у складі батальйону "Азов" від початку його створення і є командиром розвідки.

Фото: facebook.com/petroporoshenko

Боєць зазначив, що він родом із Росії, довго був громадянином Білорусі. "Я дуже радий, що отримав громадянство України. Я до цього йшов вісім місяців", - сказав він.

Раніше кілька волонтерів і добровольців звернулися до голови держави з проханням надати Сергієві Коротких українське громадянство. Комісія з питань громадянства при Президентові розглянула ці звернення і позитивно вирішила питання.

Президент повідомив, що Міністерство оборони спільно з Міністерством внутрішніх справ готує ще кілька відповідних подань на прийняття в українське громадянство бійців, які захищають суверенітет і територіальну цілісність країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram