ГоловнаПолітика

Керрі та Лавров поговорили про виконання РФ Мінських домовленостей

Також обговорили переговори щодо Ірану, кризу в Сирії, боротьбу з "Ісламською державою" і ситуацію навколо України

Керрі та Лавров поговорили про виконання РФ Мінських домовленостей
Джон Керри, Сергей Лавров
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Джон Керрі під час зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у Базелі серйозно поговорив з ним про виконання з боку РФ Мінських домовленостей.

Про це зазначила під час брифінгу у Вашингтоні представник Державного департаменту США Марі Харф, передає Укрінформ.

"Сторони розглянули широке коло питань", - зазначила Харф, згадавши теми переговорів щодо Ірану, кризи в Сирії, боротьби з "Ісламською державою", а також ситуації навколо України.

Щодо безпосередньо українського питання, то, за її словами, голови зовнішньополітичних відомств "обговорили зусилля на переговорах про припинення вогню". Крім того, вона зазначила, що держсекретар Керрі наполіг на "серйозній розмові про повне виконання (російською стороною - ред.) домовленостей в Мінську".

Харф зазначила, що під час зустрічі обговорювалася також тема двосторонньої взаємодії між США і РФ.

"Як ми вже говорили, ми не завжди згодні з деякими фундаментальними принципами і будемо послідовно відстоювати позиції, однак існують сфери, в яких ми можемо співпрацювати", - зазначила представник держдепу.

Характеризуючи нинішній рівень відносин між Вашингтоном і Москвою, Марі Харф зазначила, що вони "напряму обумовлені діями РФ, російським втручанням у східну Україну, постачанням танків, живої сили, озброєння, що є прямим порушенням міжнародного права".

За її словами, у Вашингтоні не прагнуть до встановлення відносин холодної війни з Росією, однак Москва сама вибрала для себе цей шлях, який веде до ізоляції країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram