ГоловнаПолітика

У Конгресі США закликали Обаму надати Україні озброєння

Резолюція засуджує політичну, економічну та військову агресію Росії проти України і закликає запровадити нові санкції

У Конгресі США закликали Обаму надати Україні озброєння

Палата представників Конгресу США більшістю в 411 проти 10 прийняла резолюцію за номером 758, яка найжорстокішим чином засуджує дії Російської Федерації під керівництвом президента Володимира Путіна.

Цією резолюцією Палата представників підтримує зусилля президента Порошенка та українського народу в утвердженні миру, що включає повне виведення російських військ зі своєї території, повний контроль над кордоном, роззброєння сепаратистів і бойовиків, обмеження можливостей РФ використовувати енергетичний експорт і торгові бар'єри в якості зброї, припинення втручання Росії у внутрішні справи України, повідомляє "Голос Америки".

Ця резолюція засуджує політичну, економічну та військову агресію Російської Федерації проти України, Грузії та Молдови, порушення їхнього суверенітету, незалежності та територіальної цілісності.

Резолюція закликає Російську Федерацію припинити незаконну анексію Криму, підтримку сепаратистам і вивести військові сили з цього регіону, а також - вивести свої військові сили з України, Грузії та Молдови, припинити підтримку їх сепаратистів і порушувати вересневий договір про припинення вогню.

Палата представників закликає президента США надати українському урядові необхідне озброєння для захисту, послуги і розвідувальні дані. І закликає НАТО припинити всю військову співпрацю з Росією.

Також конгресмени закликають президента США співпрацювати з союзниками для того, щоб нелегальна анексія Криму не визнавалася, ввести додаткові санкції проти Російської Федерації та її керівництва.

Палата представників закликає президента в консультації з Конгресом переглянути військову готовність США і НАТО; закликає Україну, ЄС та інші європейські країни підтримати диверсифікацію джерел енергії, а президента США і Державний департамент розробити стратегію протистояння російській пропаганді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram