ГоловнаПолітика

Рада міністрів ОБСЄ не змогла ухвалити декларацію щодо України

Є розбіжності в оцінках причин кризової ситуації, пояснив чинний голова ОБСЄ

Рада міністрів ОБСЄ не змогла ухвалити декларацію щодо України
Фото: rbc.ua

Учасники засідання Ради міністрів Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), яка відбувається в Базелі, не змогли ухвалити підсумковий документ щодо України через відсутність консенсусу.

Про це заявив чинний голова ОБСЄ, начальник федерального департаменту закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхальтер, передає ТАСС.

"Нам не вдалося досягти консенсусу з усіх питань, пов'язаних з проектом декларації щодо кризи в Україні і навколо неї. Обговорення показує, що є розбіжності в оцінках причин кризової ситуації", - заявив Буркхальтер.

"Ми справді не змогли прийти до консенсусу з декларації щодо України сьогодні, але підходимо до нього все ближче, сподіваюся, зрештою, ми зможемо його досягти", - сказав він.

"Головним пунктом розбіжності стали різні точки зору на причини української кризи. Зараз консенсусної думки з цього питання немає", - додав він.

Буркхальтер також заявив, що оголошене припинення вогню між так званими ДНР і ЛНР, з одного боку, та Києвом - з іншого, є позитивним розвитком подій і перебуває в руслі мінських домовленостей.

"Але слід проявляти обережність. Тут є багато аспектів, які до кінця незрозумілі. Але це позитивний розвиток подій, ми обговорювали це питання з Росією, з Україною під час різних двосторонніх зустрічей", - додав Буркхальтер.

Нагадаємо, після наради президента Петра Порошенка з керівниками силових відомств стало відомо, що 9 грудня в зоні антитерористичної операції має початися День тиші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram