ГоловнаПолітика

Призначення Стеця розсварило коаліцію

Молодих депутатів вирішили покартати за вільнодумство

Призначення Стеця розсварило коаліцію
Фото: Макс Требухов

Голосування за уряд Арсенія Яценюка пакетом спровокувало серйозні розбіжності в коаліції. Між депутатами спалахнула словесна перепалка на засіданні фракції БПП 2 грудня, повідомляють джерела LB.ua у парламенті

Як стало відомо, так зване молодше покоління депутатів від БПП обурили деякі кандидатури, включені в "урядовий пакет" (зокрема йшлося про Юрія Стеця). Голосувати його кандидатуру запропонували окремо від основних кандидатів у міністри, але цієї ідеї не підтримали. У підсумку частина депутатів, протестуючи, утрималася від голосування за Кабмін. А Мустафа Найєм, нагадаємо, єдиний з усіх нардепів Ради проголосував проти.

Такий демарш не сподобався старожилам парламенту. Основна їхня теза - коаліція вирішила, отже, голосувати повинні всі однаково. А тих, хто не дотримується домовленостей або йде проти рішення коаліції, потрібно виключати з фракції. Між депутатами зав'язалася словесна перепалка, яка переросла в крик і сварку.

Розрядити ситуацію вдалося тільки Юрієві Луценку.

Нагадаємо, 2 грудня Верховна Рада пакетом проголосувала за призначення нового Кабінету Міністрів. Серед інших на посаду міністра інформаційної політики (поки що без міністерства) призначено Юрія Стеця, кума Президента Петра Порошенка. Це призначення викликало низку суперечностей.

Докладно про новий Кабмін і голосування за нього читайте в матеріалі Соні Кошкіної "Кабмін під час війни. Курс молодого бійця".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram