ГоловнаПолітика

Адвокат вважає кримінальну справу стосовно Арбузова піаром

Захисник говорить про відсутність складу злочину

Адвокат вважає кримінальну справу стосовно Арбузова піаром
Фото: Макс Левин

Адвокат екс-глави Нацбанку Сергія Арбузова Ігор Фомін назвав кримінальне переслідування його підзахисного піар-акцією.

Про це він сказав у четвер на прес-конференції в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Це піар-акція, а не кримінальне провадження... Тут взагалі немає доказів, чиста фантазія... Це насамперед реакція на вимоги суспільства. Вони мусять показати щось суспільству. Вони мусять показати, що переслідують злочинну владу. А як вони можуть це зробити? Відкриттям кримінальних проваджень", - сказав Фомін.

На думку адвоката, притягнення його підзахисного до кримінальної відповідальності є безпідставним, оскільки відсутня подія злочину.

За словами Фоміна, слідство інкримінує Арбузову розкрадання прибутку телеканалу "БТБ". Адвокат вважає, що справу мають закрити, оскільки "телеканал не отримував прибутку за весь період свого існування":

"Прибуток вкрасти неможливо. Можна вкрасти гроші, речі, документи. Крім того, за весь час функціонування цього "БТБ" вони взагалі жодного прибутку не отримували", - сказав Фомін.

Адвокат підкреслив, що свої висновки він базує на відповіді керівництва телеканалу на його адвокатський запит та висновку Державної фінансової інспекції, яка проводила перевірку діяльності телеканалу.

Також адвокат підкреслив, що захист Арбузова не порушував питання зняття арешту з рахунків, перед Печерським райсудом Києва ставилося питання про закриття кримінального провадження та зобов'язання у зв'язку з цим зняти арешт з майна.

Захист також звинуватив Генеральну прокуратуру у тиску на суддів Печерського районного суду Києва.

Як відомо, у травні 2014 року Головним слідчим управлінням ГПУ до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли відомості про присвоєння чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем колишнім головою НБУ Арбузовим, за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

20 травня слідчий суддя Печерського районного суду Києва заарештував на майно Арбузова, підозрюваного у скоєнні вказаного кримінального злочину, а у серпні 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду Києва наклав арешт на майно його дружини - Арбузової.

Рахунки Арбузова розморозили за рішенням Печерського райсуду Києва 21 листопада, але пізніше їх знову заморозила Генпрокуратура.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram