ГоловнаПолітика

Депутат від НФ зажадав від кремлівської хунти почути чеченських ополченців

Андрій Левус закликав РФ вивести з Народної республіки Ічкерія своїх карателів

Депутат від НФ зажадав від кремлівської хунти почути чеченських ополченців
Андрей Левус
Фото: www.radiosvoboda.org

Народний депутат від фракції "Народний фронт" Андрій Левус відреагував на події у Грозному, спародіювавши заяви Росії щодо ситуації на Донбасі:

"Висловлюю глибоку стурбованість і обурення методами, якими кремлівські карателі розправляються з активістами правозахисного руху "Імарат Кавказ". Чеченські ополченці борються за дотримання своїх конституційних прав. Зокрема за реальну федералізацію Росії, аж до реалізації гарантованого Конституцією права на самовизначення шляхом референдуму. Кремлівська хунта ж укотре зважилася на колосальне порушення прав людини і громадянина", - написав він у "Фейсбуці".

"Москва має почути Кавказ і почати діалог з чеченськими активістами. Думаю, що Мінськ може стати оптимальним місцем для таких переговорів, і Україна може бути їх модератором. Москва мусить терміново припинити бойові дії і вивести з території Народної республіки Ічкерія своїх карателів, які вбивають мирних громадян. Цивілізований світ мусить надати підтримку народу Ічкерії і, щоб уникнути соціальної катастрофи, направити на Кавказ гуманітарні конвої", - додав Левус.

Свій пост він супроводжував хештегом #SaveChechenPeopleFromRussianArmy.

Нагадаємо, у ніч на 4 грудня бойовики терористичної організації "Імарат Кавказ" напали на Грозний. Вони вбили трьох співробітників ДПС, а потім засіли в Будинку друку, який згодом внаслідок обстрілу повністю вигорів. Повідомлялося про сімох убитих бойовиків. Ще кілька бойовиків засіли в школі №20. У місті тривають перестрілки, стрілянину чутно біля школи №20, яку захопили бойовики, а також біля ринку "Беркат".

У Грозному під час сутичок із бойовиками загинули 10 співробітників поліції. До 20 співробітників силових структур отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram