ГоловнаПолітика

Порошенко закликав не вживати слово "інвалід"

Президент пообіцяв поліпшення трьом мільйонам громадян з інвалідністю

Порошенко закликав не вживати слово "інвалід"
Фото: facebook.com/president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підкреслює важливість зміни ставлення суспільства до людей з обмеженими можливостями і підходів до захисту та реалізації їх прав.

"Я хочу, щоб в Україні більше не застосовувалося слово "інвалід". Я хочу, щоб ставлення було таке, як у країнах Європейського Союзу", - заявив він під час зустрічі з людьми з обмеженими можливостями, передає прес-служба Президента.

За словами Президента, йдеться про забезпечення доступу людей з обмеженими можливостями в громадські місця, заклади освіти, охорони здоров'я, про забезпечення таких людей робочими місцями, створення для них рівних можливостей з іншими громадянами.

Порошенко зазначив, що в Україні зараз майже 3 млн громадян з інвалідністю наразі почуваються поза повноцінним життям суспільства і чекають цих кроків.

Особливу увагу Порошенко приділив учасникам антитерористичної операції, які отримали інвалідність унаслідок поранень. Таких бійців уже 206, йдеться в повідомленні. Глава держави подякував усім героям "за проявлену силу духу, патріотизм".

Під час зустрічі Порошенко також підписав указ про призначення Уповноваженим Президента з прав людей з інвалідністю Валерія Сушкевича. Перед цим 1 грудня він своїм указом створив в Україні інститут Уповноваженого Президента з прав людей з інвалідністю.

Сушкевич є президентом Національного комітету спорту інвалідів України (Національного Паралімпійського Комітету України), головою Всеукраїнського громадського соціально-політичного об'єднання "Національна Асамблея інвалідів України".

3 грудня - Міжнародний день інвалідів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram