ГоловнаПолітика

ДНР і ЛНР згодні на особливий статус

Раніше ці утворення відмовлялися визнавати відповідний закон

ДНР і ЛНР згодні на особливий статус
архив
Фото: EPA/UPG

ДНР і ЛНР вимагають введення в дію закону про особливий статус частини Донбасу, хоча раніше вони цей закон не визнавали.

"ДНР і ЛНР давно наполягають на продовженні мінського мирного процесу. Україна ухиляється від продовження діалогу, намагаючись задушити Донбас у блокаді. Якщо зустріч відбудеться, ми наполягатимемо на введенні в дію закону про особливий статус Донбасу, а також на виконанні тих пунктів мінського протоколу, які зобов'язують Україну зупинити поглиблення гуманітарної катастрофи і сприяти економічному відновленню Донбасу. Жодні інші теми не можуть обговорюватися без вирішення цих питань", - йдеться у спільній заяві "віце-спікера Народної ради ДНР" Дениса Пушіліна і "заступника голови Народної ради ЛНР" Владислава Дейнего.

Нагадаємо, в рамках виконання мінських домовленостей Верховна Рада 16 вересня ухвалила закон про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. Зокрема, цим законом Кабміну запропоновано ухвалити цільову держпрограму для розвитку районів з особливим статусом, бюджетні витрати на їхню підтримку не можна буде знижувати навіть у разі секвестру.

ДНР і ЛНР, втім, цей закон не визнали.

Після того, як ДНР і ЛНР всупереч мінським домовленостям провели незаконні вибори, влада України анонсувала скасування закону про особливий статус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram