ГоловнаПолітика

Філатов розповів про людей Коломойського в Раді

У Блоці Порошенка виявилося 15 симпатиків дніпропетровського губернатора

Філатов розповів про людей Коломойського в Раді
Борис Филатов
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради Борис Філатов заявив, що у дніпропетровського губернатора Ігоря Коломойського є велика підтримка в парламенті. Про це він заявив в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ".

"Коли ми говоримо про ФПГ "Приват", тобто Коломойський Ігор Валерійович і його партнер Боголюбов Геннадій Борисович. Є величезна кількість людей, які якимось чином інтегровані в цю групу, але при цьому вони є партнерами, молодшими партнерами або рівноправними, якимись учасниками у великій кількості бізнесів", - сказав він.

Філатов повідомив, що сам колись був партнером Коломойського в медіа-бізнесі та мав 25% в УНІАНі, а донедавна разом з Геннадієм Корбаном (заступник губернатора Дніпропетровської області) - в торгових центрах. "Був партнером, поки не став народним депутатом. Тепер я передав корпоративні права своїм колишнім партнерам", - зазначив він.

Бізнесом пов'язані з Коломойським Олександр Дубінін (гендиректор приватівського заводу "Дніпроазот") і Олександр Шевченко (гендиректор "Буковелю") з Блоку Петра Порошенка.

"Є й інші приклади, більш особистого характеру. Йдеться про людей, яких життя звело з Ігорем Валерійовичем у зв'язку з останніми подіями в країні. Цих людей не можна назвати "людьми Коломойського", але ми з ними точно можемо спілкуватися. Наприклад, чи можна назвати людиною Коломойського Андрія Денисенка [з БПП], хоча насправді він є людиною Яроша? Чи можна вважати людиною Коломойського Андрія Тетерука з київського батальйону "Миротворець"? Це близький наш товариш, але Коломойський його в очі не бачив. Просто я знаю, що якщо раптом що - Андрій нас завжди підтримає. Або [лідер "Правого сектору"] Дмитро Ярош. Чи можна вважати його людиною Коломойського? Ми допомагали йому робити передвиборну кампанію і не приховували цього", - додав Філатов.

"Якщо брати умовно співробітників, симпатиків і так далі, то мені здається, що в самому БПП є людей 15 наших людей. І потрібно знати Коломойського. Це такий хлопець, що він ніколи не розповідає всієї картини. Не здивуюся, що якщо завтра він подзвонить і скаже, що оцей і цей хлопець - теж наші симпатики", - наголосив він.

Філатов зазначив, що Коломойський може домовитися і з групою "Економічний розвиток", якщо потрібно. "Група Хомутинніка - це люди, з якими Приват може спілкуватися. І, напевно, може в тому числі скласти якийсь пасьянс", - зазначив він.

При цьому він додав, що хоча багато депутатів з групи Хомутинніка, а також з "Волі народу" Ігоря Єремєєва голосували за диктаторські закони 16 січня, та потім вони "певною мірою хоча б реабілітувалися, коли проголосували за призупинення кровопролиття".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram