ГоловнаПолітика

Яресько та Абромавічус живуть в Україні понад 10 років

Кандидати в міністри отримали громадянство цілком законно

Яресько та Абромавічус живуть в Україні понад 10 років
Фото: Макс Требухов

Іноземні кандидати на посади міністрів у новому уряді України вже якийсь час проживають в Україні.

Про це йдеться в їхніх тезах, розміщених на сайті глави держави.

Претендент на посаду міністра фінансів, американка українського походження і керівник інвестиційної компанії Horizon Capital Наталія Яресько живе в Україні вже 20 років.

"Я виросла в українській родині в США, але вже понад двадцять років живу і працюю в Україні. Я з гордістю прийму громадянство України, тому що вона завжди в моєму серці, в моїй роботі і моїй родині. Я вдячна за можливість служити народу України", - сказала вона.

Яресько отримала ступінь магістра в галузі державної політики в Harvard University Kennedy School of Government.

Литовець Айварас Абромавічус, який претендує на посаду міністра економіки, живе в Україні вже 10 років.

"Я гордий отримати громадянство України. Я 10 років одружений з українкою, мої троє дітей народилися в Києві і патріоти цієї прекрасної країни, яка проходить важкий етап свого розвитку. Я сподіваюся, що мої зусилля та досвід допоможуть Україні досягти зовсім іншого рівня економічного розвитку, привнесуть прозорість і відкритість у роботу уряду і допоможуть впровадженню таких необхідних реформ у найкоротші терміни", - сказав він.

Про грузина Олександра Квіташвілі, який претендує на посаду міністра охорони здоров'я, у повідомленні сказано, що він працює над реформами в Україні останні три місяці, але термін проживання не уточнюється.

"Я працював над реформами в Україні протягом останніх трьох місяців, але моя любов до країни набагато триваліша. Я прийняв пропозицію працювати в уряді України через почуття глибокої поваги до України та українців. Я гордий, що став громадянином цієї великої країни з великим майбутнім", - сказав він.

Квіташвілі раніше обіймав посаду міністра охорони здоров'я, праці та соціальних справ Грузії.

Нагадаємо, раніше сьогодні Президент Петро Порошенко надав усім трьом українське громадянство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram