ГоловнаПолітика

Арбузов: я не зміг би вивести з рахунків ні 200, ні навіть 20 тисяч гривень

Колишній чиновник відкидає звинувачення Генпрокуратури

Арбузов: я не зміг би вивести з рахунків ні 200, ні навіть 20 тисяч гривень
Фото: Пресс-служба НБУ

Колишній перший віце-прем'єр Сергій Арбузов стверджує, що не зміг би вивести свої гроші з рахунків, коли їх тимчасово розблокував Печерський суд, навіть якби спробував.

Про це він заявив у коментарі УНН.

"Думати, що протягом трьох днів я міг перевести в готівку свої рахунки, - які законно мені належать, до речі, - могли собі дозволити або ті, хто відірвався від реалій і осліпнув, оскільки не помічає очевидного краху банківської системи і проблем із виплатами, або ж люди, які не думають, що говорять", - сказав Арбузов.

"Мені не потрібно наводити багато аргументів, щоб переконати в абсурдності цієї заяви. Досить того, що всі громадяни країни і так зіткнулися з тим, що не можуть забрати свої законні кошти з банків, навіть не маючи процесуальних арештів. За сьогоднішніх умов банківської руїни мені, як і всім іншим громадянам країни, які стали заручниками провальної політики НБУ, не вдалося б навіть теоретично перевести в готівку ні 20 тис., ні 200", - додав він.

Колишній чиновник заявив, що всі його рахунки відображено в деклараціях про доходи, тож Генпрокуратура може "озброїтися калькулятором і порахувати" їх.

"Генеральна прокуратура зараз перебуває в умовах нокдауну. Практика гучних заяв і відсутності аргументів сприяла тому, що відомство дискредитоване в очах суспільства. І навіть незважаючи на фактично "лежаче положення", прокуратура продовжує озвучувати звинувачення, що не мають стосунку до реальності", - додав він.

Нагадаємо, скандал навколо рахунків Арбузова виник у суботу, 29 листопада. Тоді стало відомо, що 21 листопада Печерський суд зняв арешт з рахунків колишнього чиновника та його дружини. Згодом того самого дня прокуратура поспішила заявити, що вже 24 листопада той самий суд знову наклав арешт на рахунки.

Заступник начальника головного слідчого управління ГПУ Святослав Лаганяк у понеділок заявив, що грошей з арештованих рахунків не знімали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram