ГоловнаПолітика

Повторний арешт рахунків Арбузова набрав чинності (документ)

Колишнього чиновника підозрюють у розкраданні коштів Нацбанку

Повторний арешт рахунків Арбузова набрав чинності (документ)
Фото: LB.ua

У розпорядженні LB.ua опинилася копія рішення Печерського районного суду Києва про повторний арешт рахунків дружини колишнього віце-прем'єра Сергія Арбузова. Його ухвалила 24 листопада суддя Світлана Волкова через три дні після того, як інший суддя В'ячеслав Підпалий зняв арешт із цих рахунків. Рішення набуло чинності сьогодні, з 2 грудня, після закінчення п'яти робочих днів, відведених на його оскарження.

Таким чином, Арбузов і його дружина могли отримати понад тиждень на виведення своїх грошей. Цього не сталося завдяки тому, що Держфінмоніторинг заблокував рахунки відразу після зняття з них арешту.

Аналогічне рішення суд ухвалив, за даними LB.ua, і щодо рахунків самого Арбузова.

У рішенні суду також докладно розповідається про кримінальну справу, яку розслідують проти колишнього чиновника. Слідчі Генпрокуратури підозрюють його в тому, що в процесі створення телеканалу БТБ він допустив розтрату 118 мільйонів гривень Нацбанку.

У той час Арбузов був головою Національного банку і всупереч законодавству, яке забороняє регулятору бути акціонером або учасником підприємств, домігся створення ТОВ "Банківське телебачення" зі статутним фондом у 10 мільйонів гривень. Кошти вніс Національний банк.

Прокуратура зазначає, що Арбузов безпосередньо впливав на економічну, ефірну та організаційну діяльність БТБ і став фактично його власником. Надалі він домігся того, що НБУ витратив майже 118 мільйонів гривень своїх грошей на закупівлі для "Банківського телебачення".

При цьому прибуток від діяльності ТОВ направлявся не на поточні рахунки НБУ, а привласнювався Арбузовим. Тому прокуратура вимагала заблокувати рахунки колишнього чиновника, на які могли потрапити ці гроші.

LB.ua також публікує повну версію рішення Печерського суду про зняття арешту з рахунків Арбузова і його дружини

.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram