ГоловнаПолітика

Опозиція поскаржилася Гройсману на учасників коаліції. Порошенко прибув у Раду

Розподіл комітетів обростає скандалами

Представники депутатської групи "Воля народу" написали скаргу на ім'я голови ВР Володимира Гройсмана з проханням з'ясувати, на якій підставі парламентська коаліція обмежує доступ депутатів, які не входять до більшості, до керівництва та роботи в комітетах.

Як повідомляє джерело LB.ua, на засіданні керівників фракцій, яке відбулося о 17:00, виник скандал: Андрій Кожем'якін і депутати від "Самопомочі" обурилися тим, що керівні посади в Раді ділять не тільки між членами коаліції. Депгрупа "Воля народу" виступила проти і написала скаргу Гройсманові з проханням розібратися з прямим порушенням Конституції.

У зв'язку із цим засідання робочої групи для розподілу комітетів, заплановане на 22:00, перенесли на завтра. За інформацією джерела, в Раду прибув Президент Петро Порошенко. Спікер і члени коаліції проводять екстрену нараду за його участю.

За наявною інформацією, позицію "меншовиків" підтримують депутатська група "Економічний розвиток", "Народний фронт" і Юрій Луценко.

Присутність Порошенка в Раді підтверджує і депутат від "Самопомочі" Ганна Гопко.

"Цікаво, які термінові питання о 23:53 вирішують екс-"регіонали" Хомутиннік, Пилипенко і Ківалов під кабінетом Гройсмана? Президент теж у ВР з прес-секретарем", - написала вона у Facebook, прикріпивши фотографію.

Фото: facebook/hanna.hopko

Нагадаємо, це вже не перший скандал, пов'язаний з розподілом комітетів. Зокрема, розбіжності були, зокрема, щодо того, хто повинен займати посаду голови комітету ВР з транспорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram