ГоловнаПолітика

Каплін вніс законопроект про легалізацію зброї

Закон дозволить українцям захиститися від узурпації влади, вважає депутат

Каплін вніс законопроект про легалізацію зброї
Фото: mignews.com.ua

Народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Каплін зареєстрував у Верховній Раді проект закону "Про вогнепальну зброю цивільного призначення".

Як йдеться у пояснювальній записці, законопроект №1135 покликаний дозволити громадянам купувати вогнепальну зброю цивільного призначення вільно за умови відсутності обмежень на її придбання (стан здоров'я, скоєння тяжких злочинів тощо).

Каплін вважає, що це дозволить громадянам реалізувати своє право на самозахист і захист прав інших осіб у разі протиправного посягання на них або їх майно або "у разі узурпації державної влади".

Прийняття цього законопроекту дозволить скасувати теперішню дозвільну систему щодо придбання вогнепальної зброї цивільного призначення, а також надасть можливість громадянам вільно застосовувати належну їм зброю, в тому числі для спорту та полювання, надасть можливість громадянам вільно ремонтувати, носити, транспортувати свою зброю.

Нагадаємо, тема легалізації зброї активізувалася в Україні після кривавих подій на Майдані, коли силовики відкрили вогонь на ураження по протестувальниках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram