ГоловнаПолітика

Комбати закликали віддати оборонний комітет Ради "Народному фронту"

Пашинський заручився підтримкою добровольчих командирів

Комбати закликали віддати оборонний комітет Ради "Народному фронту"
Фото: Кузьма Джунь

П'ятеро депутатів-комбатів і координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук закликали коаліцію віддати комітет Верховної Ради з питань оборони представникові "Народного фронту".

Про це йдеться у зверненні, оприлюдненому на сайті НФ. Під ним стоять імена командирів "Азова" Андрія Білецького, "Миротворця" Андрія Тетерука, "Києва-1" Євгена Дейдея, "Артемівська" Костянтина Матейченка, а також Тимчука та лідера "Правого сектору" Дмитра Яроша.

За даними LB.ua, на оборонний комітет претендує депутат від НФ Сергій Пашинський. Крім того, про зацікавленість ним заявляв Семен Семенченко із "Самопомочі" (комполку "Донбас").

"Україна фактично перебуває в стані неоголошеної війни з Російською Федерацією. Нині вищі державні посади виконавчої та законодавчої влади, які пов'язані з обороною і безпекою країни, мають займати найбільш досвідчені та ефективні керівники. Будь-які помилки і затримки можуть коштувати дуже дорого в умовах агресії проти нашої країни. Саме тому звертаємо вашу увагу на той факт, що партія "Народний фронт" йшла на парламентські вибори з детально розробленою програмою зміцнення національної безпеки і оборони", - йдеться у зверненні комбатів.

Крім того, в ньому нагадується, що в перші місяці після втечі Віктора Януковича саме нинішні представники НФ - Олександр Турчинов, Андрій Парубій, Сергій Пашинський, Арсен Аваков - координували роботу із захисту України і боротьби з російською агресією.

Нагадаємо, що у вівторок Верховна Рада призначатиме членів Кабінету Міністрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram