ГоловнаПолітика

У БПП зі скандалом ділять комітети (оновлено)

На транспортний комітет занадто багато претендентів

У БПП зі скандалом ділять комітети (оновлено)
Руслан Сольвар
Фото: forbes.ua

Під час засідання фракції Блоку Петра Порошенка в понеділок виникли розбіжності з приводу того, хто повинен обіймати посаду голови комітету Верховної Ради з транспорту.

Боротьба за комітет розгорнулася між одним із Дубневичів, Русланом Сольваром, та Андрієм Павелком. При цьому Сольвар, за свідченням присутніх, заявив, що якщо не отримає комітет, то вийде з УДАРу, повідомляють джерела LB.ua.

Обговорення тривало в напруженій атмосфері. Щоб розрядити ситуацію, Олександр Третьяков закликав присутніх "довіритися президенту". "Як ви називаєтеся? Блок Порошенка? Ось і довіряйте президенту", - звернувся він до колег, маючи на увазі, що остання інстанція узгодження кадрових питань - Адміністрація президента.

Оновлення. Сам Сольвар у коментарі LB.ua спростував інформацію про те, що він погрожував виходом із УДАРу. "Це якась помилка. Вперше про це чую", - заявив він. Сольвар уточнив, що дійсно думає над тим, чи варто йому очолювати комітет, але поки нічого не вирішив.

Щодо інших комітетів, то на бюджетний претендує Віктор Пинзеник, на комітет з питань податкової та митної політики - Оксана Продан, а Ірина Геращенко - на комітет з питань євроінтеграції.

Джерела також повідомляють, що на бюджетний комітет сьогодні заявила претензії Радикальна партія. Минулого скликання цей комітет очолював екс-регіонал Євген Геллер.

Водночас джерело у "Народному фронті" повідомляє, що фракція обговорює висування кандидатури Сергія Пашинського на посаду голови комітету з питань оборони, Вікторії Сюмар - на комітет зі свободи слова, а на посаду керівника комітету з питань боротьби з корупцією готова підтримати кандидатуру Єгора Соболєва ("Самопоміч").

Нагадаємо, фракція "Блок Петра Порошенка" на своєму засіданні вирішила, що прем'єр Арсеній Яценюк має надати їй в понеділок для узгодження перелік кандидатів на міністерські пости. Президентська фракція хоче знати пропозиції прем'єра щодо кандидатів і мати день перед голосуванням на їхній аналіз. Інакше завтра не буде голосування за склад Кабміну, а також за голів комітетів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram