ГоловнаПолітика

Садовий відмовився від посади в уряді і запропонував іншу кандидатуру

Мер Львова не піде на посаду першого віце-прем'єра

Садовий відмовився від посади в уряді і запропонував іншу кандидатуру
Фото: Макс Левин

Мер Львова Андрій Садовий відмовляється від посади першого віце-прем'єр-міністра, запропонованої йому "Народним фронтом" і "Блоком Петра Порошенка". Про це львівський градоначальник написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Відразу після виборів я з президентом у присутності Яценюка обговорював мої можливі призначення в уряд. Я чітко повідомив, що моє нинішнє становище виключає це. Я є чинним міським головою Львова, несу повну відповідальність за ситуацію в місті до кінця каденції і мені нема на кого її (відповідальність, - ред.) перекласти", - написав Садовий.

Садовий уточнив, що в разі його відставки контроль над містом отримають депутати, які "перебувають у зв'язку і під впливом напівкримінальних структур".

"Я пропоную закріпити статус першого віце-прем'єра в майбутньому уряді за керівником економічного блоку і призначити на цю посаду Наталію Яресько, яка є співзасновником компанії Horizon Capital. Незважаючи на те, що вона народилася в США, останні 20 років живе в Україні, є справжнім патріотом країни і прекрасно знає всі наші реалії", - написав Садовий.

Нагадаємо, Садовий балотувався до Верховної Ради за списками "Самопомочі", проте не потрапив до прохідної частини списку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram