ГоловнаПолітика

Комполку "Дніпро" став кандидатом у віце-спікери Ради

Юрія Луценка обрано координатором коаліції

Комполку "Дніпро" став кандидатом у віце-спікери Ради
Фото: Макс Требухов

Командир полку "Дніпро" Юрій Береза, депутат від фракції "Народний фронт", став кандидатом у віце-спікери у Верховній Раді.

Як повідомив у фейсбуку комполку "Донбас" Семен Семенченко, депутат від "Самопомочі", це питання порушували на раді коаліції. "Запропоновано обрати віце-спікером парламенту командира добровольчого батальйону. Ми підтримуємо кандидатуру Юрія Берези з "Народного фронту", - написав він.

Варто зазначити, що раніше традиційно одним із віце-спікерів призначали представника опозиції (в минулому скликанні заступником був, наприклад, Руслан Кошулинський зі "Свободи"), але Семенченко пише, що на першого заступника голови ВР претендує Оксана Сироїд із "Самопомочі".

Окрім того, він зазначив, що координатором коаліції на найближчий час обрано голову фракції "Блок Петра Порошенка" Юрія Луценка.

Нагадаємо, що в коаліцію увійшли 302 депутати з п'яти депутатських фракцій. Шоста фракція - "Опозиційний блок" - відповідно до назви стала опозицією. Дві депутатські групи "Воля народу" і "Економічний розвиток" про своє ставлення до влади поки що відкрито не заявляли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram