ГоловнаСвіт

МЗС РФ занепокоєне тим, що російських журналістів не люблять в Україні

У Росії вважають, що ОБСЄ і Рада Європи оцінять випадки порушень прав їхніх журналістів в Україні

МЗС РФ занепокоєне тим, що російських журналістів не люблять в Україні

У МЗС Росії занепокоєні нетерпимістю офіційних осіб України до діяльності російських журналістів.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ РФ.

"Занепокоєні заявами з боку офіційних осіб України, витриманими в дусі нетерпимості до діяльності тих ЗМІ, які мають альтернативну офіційній точку зору на події в цій країні", - сказано в документі.

Відомство підрахувало, що заборони на в'їзд на Україну російським журналістам вже нараховують десятки випадків. У МЗС РФ вважають, що "виношуються плани повної заборони російських телеканалів в Україні".

"Влада продовжує нагнітати атмосферу страху", виявляючи і запобігаючи "поширенню небажаних для уряду видань", - вважають російські дипломати.

"Риторика навколо цієї теми вкрай небезпечна. Вона сприяє розпалюванню нетерпимості до інакомислячих, що суперечить взятим Україною міжнародним зобов'язанням в галузі прав людини, - сказано в заяві.

"Не дивує в такій обстановці продовження актів фізичного насильства щодо журналістів, таких як недавній напад на кореспондента "LifeNews" Змановську", - додали в МЗС РФ.

"Цей випадок підтверджує, що неприйняття альтернативних точок зору просочило і саме журналістське середовище України, в якій, схоже, забули про професійну етику, проявляючи нетерпимість до колег з Росії", - йдеться в заяві.

"Очікуємо, що з боку компетентних профільних правозахисних структур і організацій, зокрема ОБСЄ та Ради Європи, буде дано принципову оцінку систематичним випадкам порушень прав журналістів в Україні", - повідомили в МЗС РФ.

Як відомо, російські журналісти, які знімали в різних регіонах України сюжети про нібито утиски російськомовних громадян і нацменшин, а також брали участь в інтерв'юванні полонених офіцерів, потрапили у "чорний список" СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram