ГоловнаСвіт

Викрадене з "Містраля" обладнання не містить секретної інформації

Суднобудівна корпорація-розробник відмовилася повідомити, яке саме обладнання вкрали

Викрадене з "Містраля" обладнання не містить секретної інформації
Фото: ouest-france.fr

Прокуратура міста Сен-Назера підтвердила, що викрадене з "Містраля" обладнання не призначене для кодування військового зв'язку і не містить секретних відомостей.

Це підтвердив офіційний представник суднобудівної корпорації-розробника DCNS Емманюель Годез, пише ТАСС.

"Йдеться про вертольотоносець "Севастополь". З нього справді, як повідомляють нині ЗМІ, викрадено електронне обладнання. Можу підтвердити, що воно не містило жодних секретних даних або відомостей службового характеру", - сказав представник корпорації. Він відмовився повідомити, яке саме обладнання вкрали.

Офіційний представник компанії STX, яка виступає при будівництві "Містраля" підрядником DCNS, Дельфін Гледель також підтвердила, що обладнання було викрадене з вертольотоносця "Севастополь". Саме STX веде всі роботи на верфях.

"Можу підтвердити, що факт розкрадання справді мав місце, однак у вкраденому електронному обладнанні не містилося секретних даних", - сказала Гледель.

У свою чергу прокуратура міста Сен-Назера підтвердила, що викрадене обладнання не призначене для кодування військового зв'язку. Представник судових органів також зазначила, що ця комп'ютерна програма придатна до використання лише на кораблі, для якого її й було створено.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з "Містраля", який Франція мала передати РФ, викрадено високотехнологічне обладнання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram