ГоловнаПолітика

У РФ вимагають від "Сім'ї" дати грошей на Новоросію

Ще один депутат Держдуми пригрозив видворенням Азарову, синові Януковича і Пшонці

У РФ вимагають від "Сім'ї" дати грошей на Новоросію
Фото: glavcom.ua

Депутат Державної думи РФ від партії "Единая Россия" Валерій Якушев заявив, що Микола Азаров, його син Олексій, Віктор Пшонка та Олександр Янукович, які ховаються в Росії, куди перевели свої рахунки і власність, мають дати грошей Донбасу.

"Якщо Азаров, Янукович, Пшонка по-людськи не розуміють свій моральний обов'язок перед жителями Донбасу і не хочуть надати допомогу його жителям, то треба не просто просити, щоб вони виїхали, а гнати палицею з Росії і нехай їх судять на їхній Батьківщині за їхніми законами. Вони мусять спокутувати свою провину, а не ховатися від своїх побратимів. Навіщо вони тут, якщо не підтримують політику Росії і Новоросію? І Росія має повне моральне право вислати їх із країни, але краще б вони одумалися і почали допомагати Донецьку і всій Новоросії", - заявив Якушев сепаратистському сайту "Пресс-центр Новороссии".

Нагадаємо, 24 листопада на сайті КПРФ з'явилася заява депутата Держдуми Валерія Рашкіна з вимогою "суворіше і жорсткіше підійти до питання про перебування на території Росії українських політиків-втікачів та їхніх родичів, аж до ухвалення рішень про їх видачу Києву".

Напередодні "спікер парламенту Новоросії" Олег Царьов запропонував залучити колишнього Миколу Азарова до "будівництва Новоросії" як експерта з економічних питань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram