ГоловнаПолітика

СБУ заявила про затримання міністра юстиції ДНР

Однак, зважаючи на все, затриманий в уряді ДНР не працював

СБУ заявила про затримання міністра юстиції ДНР
Вячеслав Писаренко
Фото: http://vizit.ks.ua

У Донецькій області співробітники контррозвідки СБУ захопили колишнього міліціонера, чиє прізвище фігурувало у списку "уряду ДНР".

"Так званий "міністр юстиції" та його спільник, мешканець с. Маркове Костянтинівського району Донецької області, були інформаторами у бойовиків і збирали відомості про розташування, кількісний склад та озброєння підрозділів ЗС України в зоні АТО. Слідчі СБУ почали стосовно затриманих кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України", - сказано в повідомленні прес-центру СБУ.

Варто зазначити, що зараз пост "міністра юстиції ДНР" займає 26-річна Катерина Філіппова. Її призначили 23 жовтня, до цього була адвокатом.

Зважаючи на все, СБУ затримала В'ячеслава Писаренка - колишнього начальника УДСБЕЗ Донецької області. Про його призначення "міністром юстиції" ДНР повідомила в травні, проте прес-служба МВС Донецької області оприлюднила слова Писаренка про те, що він дізнався про своє "призначення" з Інтернету: "Жодних постів у цій так званій республіці я не обіймаю, про вибір мене "міністром" дізнався з Інтернету, чому дуже здивувався".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram