ГоловнаПолітика

Порошенко: суспільство чекає мілітаризація

Армія отримає більше грошей

Порошенко: суспільство чекає мілітаризація
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко окреслив реформи, які чекають оборонний комплекс, а також повідомив, що суспільство певною мірою мілітаризується.

Про це він сказав, виступаючи з посланням до Верховної Ради.

"У нас немає іншого виходу, окрім як нарощувати військові асигнування", - зазначив Порошенко, додавши, що їх збільшать у держбюджеті на 2015 рік.

Президент повідомив, що армію чекає доозброєння і переозброєння "засобами високоточного вогневого ураження, сучасними пристроями розвідки і зв'язку, новою бронетехнікою", а кількість авіації ЗСУ збільшать.

Також Порошенко анонсував реформу системи тилового, технічного та медичного забезпечення. "Ми на ходу її міняємо - з широким залученням волонтерів, необтяжених мертвими і деколи просто безглуздими інструкціями часів Першої світової. Тих, хто не справляється, - звільняють, хто

займався крадіжками - мусить сісти", - сказав президент.

Державне оборонне замовлення буде проектуватися не на рік, а щонайменше на три, додав він.

Порошенко також виступив за військову підготовку у школах.

"Неминуча певна мілітаризація суспільства - у здорових межах. Навіть початкова військова підготовка повинна стати одним із головних предметів у школі - саме там закладаються основи військово-патріотичного виховання", - повідомив глава держави.

За його словами, Україна не має іншого вибору, окрім як наразі відмовитися від повного переходу армії на контрактну основу.

"Сусіди підкоригували наші плани. Без призову - поки ніяк", - резюмував Порошенко.

Нагадаємо, Порошенко заявив, що Україна має відмовитися від позаблокового статусу і відновити курс на євроатлантичну інтеграцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram