ГоловнаПолітика

Семенченко: Росія готує або удар, або примус до миру

Комполку "Донбас" готовий взятися за підготовку оборони України

Семенченко: Росія готує або удар, або примус до миру
Фото: Макс Требухов

Комполку "Донбас" Семен Семенченко бачить два пояснення високої концентрації російських військ біля кордону з Україною: примус до миру або підготовка до удару. Про це він сказав в інтерв'ю LB.ua.

"Причин високої концентрації російських військ біля кордону з Україною може бути дві: примус України до чергового мирного договору або підготовка РФ до заподіяння удару. І до першого, і до другого ми маємо бути готові. З приводу термінів можливого вторгнення теж є дві версії: або впродовж місяця, або вже до весни. Разом з тим, не думаю, що така кількість російських військ бездіяльно простоїть біля російсько-українського кордону всю зиму", - заявив він.

Семенченко заявив, що готовий особисто взятися за підготовку оборони в кількох областях, сформувати там територіальну оборону і контролювати будівництво захисних споруд.

"Я також пропоную прийняти відповідний законопроект" Про українську військову організацію", що дозволить легітимізувати діяльність всієї нашої численної камуфляжної братії, зробити так, щоб патріоти стали основою системи безпеки, а не постійною загрозою для влади", - зазначив він. При цьому Семенченко вважає, що переформатування силових структур в Україні не дуже вигідне певним людям, "адже під загрозу усунення від державного апарату потрапляє частина призначених раніше чиновників".

Нагадаємо, що Семен Семенченко став народним депутатом України за списком "Самопомочі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram