ГоловнаПолітика

Кабмін відібрав пільги у колишніх високопосадовців

Скасовано санітарно-курортне, автомобільне, медичне та інше обслуговування

Кабмін відібрав пільги у колишніх високопосадовців
Фото: censor.net.ua

Уряд завершив процедуру позбавлення колишніх держчиновників пільг і привілеїв. Про це за результатами засідання уряду в середу повідомив міністр Кабінету міністрів Остап Семерак, передає Укрінформ.

"Ми завершили процедуру позбавлення колишніх чиновників пільг і різних привілеїв", - сказав він, нагадавши, що уряд ініціював ці рішення в березні.

"Ми зверталися з проектами розпоряджень до президента, і президент підтримав уряд. Також ми зверталися до парламенту з проектами постанови про позбавлення пільг, ВР теж нас підтримала", - цитує Семерака Укрінформ.

"Сьогодні ми завершили цей етап - скасували низку розпоряджень, якими забезпечувалося санаторно-курортне, автомобільне, медичне обслуговування колишніх президентів, прем'єрів, міністрів..." - зазначив Семерак.

Він уточнив, що у чиновників тепер не буде, зокрема, безкоштовного медико-санітарного обслуговування, держава припинить оплачувати утримання дачних будинків.

Нагадаємо, в серпні Президент Петро Порошенко підписав указ про скасування численних пільг жителям елітних селищ Конча-Заспа і Пуща-Водиця під Києвом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram