ГоловнаПолітика

США передали українській армії устаткування та обладнання на $120 млн

Обама наразі не санкціонував надання зброї Україні

США передали українській армії устаткування та обладнання на $120 млн
Фото: Макс Левин

Від початку російсько-українського конфлікту США передали армії України устаткування та обладнання майже на 120 мільйонів доларів.

Про це розповіла помічник глави Держдепартаменту США Вікторія Нуланд в інтерв'ю російському виданню "Медуза".

"Від початку конфлікту ми надали Україні допомогу на загальну суму близько 120 мільйонів доларів. Мова виключно про обладнання оборонного призначення або несмертельної дії, за допомогою якого українська армія зможе захиститися. Прилади нічного бачення, бронежилети, протирадарні установки", - зазначила вона.

За інформацією, оприлюдненою на сайті Білого дому, США постачали Україні також шоломи, автомобілі, тепловізори, рації, намети, аптечки. Крім того, з України почали працювати американські цивільні і військові експерти-порадники.

Нуланд зазначила, що президент США Барак Обама не санкціонував надання українській армії бойової зброї. "Але діють консультації та програми підготовки персоналу і модернізації озброєння. Це пов'язано не тільки з тим, що українська армія несе втрати під час конфлікту, - модернізація армії необхідна, щоб Україна стала сучасною, обороноздатної демократичною країною, для викорінення корупції у збройних силах", - зазначила Нуланд.

Нагадаємо, що загальний розмір допомоги США Україні цього року перевищив мільярд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram