ГоловнаПолітика

"Батьківщина" придумала, як привести Савченко до присяги

Текст, підписаний українською льотчицею, покажуть на табло в Раді

 "Батьківщина" придумала, як привести Савченко до присяги
Фото: Скрин-шот с Hromadske.tv

Текст присяги народного депутата Україна з підписом Надії Савченко буде виведено на табло в сесійній залі в день відкриття першого засідання Верховної Ради 8-го скликання. Про це сьогодні заявив представник партії "Батьківщина" Андрій Кожем'якін.

"Наша фракція вийшла з пропозицією, щоб на табло висвітилася присяга, яку буде підписано рукою Надії Савченко", - цитує Кожем'якіна "Інтерфакс-Україна".

Кожем'якін повідомив, що партія отримала згоду всіх політичних сил на такий крок: "Вони підтримують таку процедуру, щоб Надія Савченко стала народним депутатом, і це дозволить боротися за її якнайшвидше звільнення", - сказав Кожем'якін.

Нагадаємо, українська льотчиця Надія Савченко перебуває в одному із СІЗО Москви, суд продовжив її арешт до лютого 2015 року. Проте ЦВК України визнала Савченко обраною народним депутатом і зареєструвала у встановленому порядку.

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляла, що надання статусу делегата в ПАРЄ Савченко після того, як вона стане народним депутатом, допоможе звільнити її з ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram