ГоловнаПолітика

У Держдумі запропонували видати Азарова і Пшонку Україні

Депутат-комуніст просить ФСБ перевірити діяльність екс-прем'єра України

У Держдумі запропонували видати Азарова і Пшонку Україні
Николай Азаров
Фото: www.kmu.gov.ua

Депутат Державної Думи від КПРФ Валерій Рашкін вважає, що російська влада повинна суворіше і жорсткіше підійти до питання про перебування на території Росії українських політиків-втікачів та їхніх родичів, аж до ухвалення рішень про їх видачу Києву.

Про це повідомляє прес-служба фракції КПРФ у Держдумі.

"Росія проявила благородство і милосердя, надавши притулок Януковичу. Це виправдано. Він - незаконно повалений президент, і на Україні донині зберігається загроза його життю. Але з якого дива Росія повинна рятувати інших втікачів і нечистих на руку українських політиків, таких, наприклад, як Пшонка чи Азаров? Азаров як прем'єр-міністр України протягом чотирьох років займався тим, що фактично заохочував розкрадання російського газу і проводив маніпуляції з боргами України перед Росією", - обурився Рашкін.

"З якого дива Росія має жертвувати своїм іміджем, захищаючи сина Азарова, обвинуваченого у розкраданні державних коштів? Ця людина не є громадянином Росії. У нього австрійський паспорт. Його дуже чекають в Австрії, де заарештовані його рахунки і де щодо нього ведеться розслідування. Його треба видати Австрії", - обурюється депутат.

За відомостями Рашкіна, син колишнього президента України

Олександр Янукович вже почав інтегруватися в російський бізнес - зареєстрована у Санкт-Петербурзі фірма Януковича-молодшого займається "управлінням фінансово-промисловими групами і холдинг-компаніями". Депутат додав, що розшукуваний владою Австрії син колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова також перебуває в Росії, де він фактично ховається від слідства. "У сина екс-прем'єра Миколи Азарова Олексія в банках Австрії заарештовано 6,7 млн євро і нерухомість вартістю 5 млн євро", - йдеться в повідомленні.

За даними Рашкіна, сам Микола Азаров веде справи у Москві, де у нього є великий офіс у престижному районі Хамовники. На думку депутата, нинішня діяльність Азарова "цілком може бути пов'язана з відмиванням коштів або з політичними проектами, такими, що завдають шкоди інтересам Росії".

Парламентар надіслав у ФСБ Росії запит про необхідність проведення перевірок щодо колишнього прем'єр-міністра України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram