ГоловнаПолітика

Бойовики в суботу 18 разів атакували позиції силовиків

Повідомлення про втрати особового складу і техніки не надходили

Бойовики в суботу 18 разів атакували позиції силовиків
Фото: EPA/UPG

Станом на 13.00 надійшла інформація про 18 невдалих спроб атак бойовиків на українські позиції, повідомляє прес-центр антитерористичної операції.

Зокрема, обстріли велися з РСЗО БМ-21 "Град" з району Веселої Гори поблизу Щастя.

"Бандити обстріляли місцеву ТЕС, що в умовах холодної пори року є злочином проти мирного населення", - сказано в повідомленні. Також в районі цього міста бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї, обстрілювали з мінометів і з танка.

На інших ділянках фронту двічі було обстріляно зі стрілецької зброї район Станиці Луганської. У районі Сокільників позиції військ було обстріляно з танка. Від мінометних обстрілів постраждали Невельське, Чорнухине.

Бойовики намагалися штурмувати позиції ЗСУ в районі села Опитне. З боку терористів вівся мінометний обстріл Красногорівки. Їхня артилерія також обстрілювала Міус, Дебальцеве, Нову Григорівку.

У районі Маріуполя з РСЗВ обстріл вівся поблизу міста Павлопіль з боку Лугового. Двічі з мінометів обстрілювали позиції сил АТО поблизу Чермалика та один раз поблизу Миколаївки.

Повідомлень про втрати особового складу і техніки не надходило.

"Аналізуючи роботу артилеристів і мінометників, можна сказати, що вогонь ведеться хаотично, з метою виснаження і розосередження уваги наших військ. Але всі спроби терористів і російських найманців є марними, оскільки позиції українських військових добре оснащені. Мотивація і патріотичний дух українських вояків на високому рівні. У відповідь на провокації українська артилерія завдала ударів, тим самим придушивши наступальні дії супротивника", - додали в штабі.

Нагадаємо, четверо військовослужбовців загинули і ще десять отримали поранення 21 листопада під час бойових дій на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram