ГоловнаПолітика

Яценюк хоче сформувати Кабмін за 10 днів

Прем'єр повідомив, що проект закону про держбюджет вже готовий

Яценюк хоче сформувати Кабмін за 10 днів
Фото: http://nfront.org.ua

Уряд слід сформувати протягом найближчих десяти днів, заявив прем'єр Арсеній Яценюк після парафування коаліційної угоди у Верховній Раді.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Яценюк звернувся до політичних сил майбутньої коаліції з проханням прискорити процес делегування представників до складу уряду.

Швидко сформувати уряд, за словами Яценюка, потрібно, щоб проводити переговори з Міжнародним валютним фондом та іншими міжнародними партнерами, а також щоб прийняти закон України про державний бюджет.

"Залишився місяць. Проект закону готовий. Разом із законом про державний бюджет [потрібно прийняти] увесь пакет бюджетного законодавства, а це бюджетна децентралізація, яка дає додаткові повноваження органам місцевої влади в частині збору податків, і податкова реформа, скорочення кількості податків, скорочення ставок і розширення бази оподаткування", - сказав прем'єр.

На думку Яценюка, коаліційна угода - це "хороший рамковий документ", на базі якого потрібно підготувати програму дій Кабінету Міністрів.

"Програму дій Кабінету Міністрів ми вже почали писати. Вона проста, зрозуміла і чітка - що, коли і в які терміни робиться. Перше питання - це сектор національної безпеки і оборони. Друге - економічні зміни і податкова реформа. Третє - децентралізація влади. Четверте - боротьба з корупцією. І п'яте питання - реформа державної влади", - сказав він.

Нагадаємо, в п'ятницю Блок Петра Порошенка, "Народний фронт", Радикальна партія, "Батьківщина" та "Самопоміч" парафували коаліційну угоду. Свої підписи під документом поставили Юрій Луценко, Арсеній Яценюк, Олег Ляшко, Юлія Тимошенко й Оксана Сироїд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram