ГоловнаПолітика

Байден розповів про готовність до нових санкцій проти Росії

РФ ще може повернутися до виконання Мінських домовленостей і уникнути нових економічних заходів

Байден розповів про готовність до нових санкцій проти Росії
Фото: ImageLink photo/Dennis/Kan

Міжнародні економічні санкції дають ефект, навіть якщо керівники Росії заперечують це. Таку думку висловив в інтерв'ю газеті "День" віце-президент США Джозеф Байден.

"Я вважаю, що санкції вплинули і залишаються корисним інструментом для підвищення ціни, яку Росія платить за втручання у справи суверенної держави. Що б не говорили її керівники, Російська держава інтегрована у світову економіку, і санкції мають потужний ефект, який з часом наростатиме", - сказав Байден.

Чиновник наголосив, що Росія "все ще має опцію" виконати свої зобов'язання згідно з Мінськими домовленостями. Це, на думку Байдена, дозволило б скасувати декотрі із санкцій.

"Але якщо Росія цього не зробить, ми цілком готові підвищити ціну за агресивні дії Росії в Україні. Я також хочу ще раз засудити окупацію і спробу анексії Росією Криму. Сполучені Штати, консультуючись із нашими союзниками, готові розглядати додаткові заходи, щоб чітко показати, що дії Росії неприйнятні", - сказав Байден.

Нагадаємо, 1 березня 2014 року російські війська заблокували позиції українських військових частин у Криму та фактично окупували півострів, згодом Росія офіційно анексувала Крим, прийнявши півострів до складу федерації. У квітні сепаратисти в Донецькій і Луганській областях за підтримки та фінансування Росії почали захоплення адміністративних будівель і територій для проголошення так званої "Новоросії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram