ГоловнаПолітика

Опоблок висунув на спікера Вілкула

Льовочкін назвав комітети, які хоче отримати опозиція

Опоблок висунув на спікера Вілкула
Фото: Макс Левин

Партія "Опозиційний блок" вирішила висунути на спікера Верховної Ради колишнього віце-прем'єра Олександра Вілкула. Про це сказав колишній голова Адміністрації Віктора Януковича Сергій Льовочкін.

"Ми будемо пропонувати кандидатуру спікера від Опозиційного блоку... Ми визначили для себе, що це буде Олександр Вілкул - керівник Дніпропетровської обласної організації партії "Опозиційний блок", - сказав Льовочкін. Оскільки партія не зможе забезпечити достатню кількість голосів Вілкулу, вона сподівається, що її пропозиції підтримають інші політсили.

Фракція також хоче отримати керівні посади в низці комітетів. "Це принципові для нас комітети: з питань свободи слова, комітет з питань соціальної політики, комітет з питань правової політики, комітет з питань прав людини, які зараз за рішенням робочої групи (з підготовки першої сесії Ради), будуть об'єднані в один, і буде комітет з питань правової політики і правосуддя, прав людини, а також регламентний комітет", - сказав політик.

Нагадаємо, що "Народний фронт" хоче, щоб спікером залишився Олександр Турчинов. Від Блоку Петра Порошенка серед кандидатів називали Юрія Луценка, Миколу Томенка, Володимира Гройсмана, а зараз навіть Анатолія Матвієнка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram