ГоловнаПолітика

Лещенко повідомив, що Ставицький змінив прізвище

Екс-міністр знайшов спосіб уникнути арешту

Екс-міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький змінив прізвище на Розенберг, щоб уникнути арешту Інтерполом.

Про це пише представник партії "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко у своєму блозі.

"Отже, за даними моїх джерел, Ставицький тепер ніякий не Ставицький. Його нова прізвище - Едуард Розенберг (Eduard Rosenberg)", - повідомляє він, підтверджуючи також інформацію про отримання Ставицьким ізраїльського громадянства.

"Так громадянин України, арешт якого санкціоновано по всій планеті, перетворився на респектабельного громадянина Ізраїлю. І, на відміну від Ставицького, власник паспорта на ім'я Едуарда Розенберга може вільно подорожувати  планетою, оскільки не перебуває в розшуку... Нове прізвище отримала і дружина Ставицького - вона тепер Олена Розенберг (Helena Rosenberg).

У базі даних Інтерполу прізвища Розенберг немає.

За даними Лещенка, Ставицький зареєстровані в Ізраїлі за адресою Hahoresh, 101, Kfar Shmaryahu (респектабельне передмістя Тель-Авіва біля морського узбережжя, забудоване переважно віллами).

Майбутній нардеп пообіцяв ініціювати звернення до Генпрокуратури з вимогою оголосити Ставицького в розшук Інтерполу і під його новим прізвищем.

Нагадаємо, на початку серпня Інтерпол оприлюднив інформацію про міжнародний розшук Едуарда Ставицького. Ставицький зник з поля зору українських правоохоронців 27 лютого. 21 березня слідчі Генеральної прокуратури вилучили близько 50 кг золота і $5 млн у квартирі екс-міністра.

Проти Ставицького розслідують кримінальне провадження за ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram