ГоловнаПолітика

Порошенко і Коморовський їдуть до Молдови зі спільним візитом

Український президент обговорить взаємодію у сфері євроінтеграції

Порошенко і Коморовський їдуть до Молдови зі спільним візитом
Фото: president.gov.ua

Президенти України та Польщі Петро Порошенко і Броніслав Коморовський у четвер, 20 листопада, відвідають Молдову з офіційним візитом.

"Візит розпочнеться з офіційної тристоронньої зустрічі Петра Порошенка, Броніслава Коморовського і Ніколає Тімофті в державній резиденції Молдови. Після зустрічі відбудеться церемонія підписання спільної декларації, а також спільна прес-конференція керівників трьох держав", - повідомляє Укрінформ із посиланням на прес-службу президента Молдови.

Крім цього, Петро Порошенко та Броніслав Коморовський проведуть переговори з головою парламенту Молдови Ігорем Корманом і прем'єр-міністром країни Юріє Лянке.

Того самого дня президент України в супроводі голови молдовського уряду відвідає місто Бельці на півночі Молдови. Порошенко і Лянке покладуть квіти до пам'ятника Тарасові Шевченку й відвідають Український дім. У залі Бельцького драматичного театру імені Васіле Александрі відбудеться їхня зустріч з представниками української діаспори та студентами, які навчаються на відділенні української мови і літератури Бельцького державного університету імені Алеку Руссо.

Тим часом у Кишиневі відбудеться церемонія відкриття пам'ятника польському маршалові Йозефу Пілсудському, в якій візьмуть участь президенти Молдови та Польщі.

У рамках тристоронніх переговорів особливу увагу буде приділено актуальним питанням міжнародного порядку денного, а також взаємодії України та Молдови у сфері європейської інтеграції.

Члени офіційних делегацій обговорять питання поглиблення економічної, політичної та культурної взаємодії між трьома державами.

Петро Порошенко та Броніслав Коморовський обговорять з керівництвом Молдови питання активізації переговорів у форматі «5 + 2» щодо придністровського врегулювання.

Нагадаємо, протягом вихідних Порошенко взяв участь у зустрічі голів країн "Вишеградської четвірки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram