ГоловнаПолітика

Порошенка запросили з'їздити в Австралію до кінця року

Тоні Ебботт запевнив, що світова підтримка - на боці України

Порошенка запросили з'їздити в Австралію до кінця року
Фото: http://www.president.gov.ua

Прем'єр-міністр Тоні Ебботт запросив Президента України Петра Порошенка відвідати Австралію з візитом до кінця цього року.

Про це повідомляє прес-служба Президента України за підсумками телефонної розмови лідерів двох країн.

Під час розмови Порошенко подякував Ебботту за підтримку України і її територіальної цілісності.

"Я щиро вдячний за ту неймовірну солідарність і Ваші зусилля, які зробили тему агресії проти України основною в порядку денному саміту "Великої двадцятки" в австралійському Брисбені", - заявив Президент.

За його словами, українці цінують, що Австралія, яка є такою далекою і водночас такою дружньою, зайняла чітку позицію в підтримці мирного врегулювання ситуації на Донбасі і засудила порушення міжнародного права.

Натомість Ебботт зазначив, що всі лідери демократичного світу під час саміту однозначно висловилися на підтримку України і її територіальної цілісності. Він зазначив, що сьогодні в Україні триває боротьба за свободу і демократію, тож підтримка всього цивілізованого світу - на боці України.

Нагадаємо, під час саміту G20 у Брисбені 15-16 листопада країни Заходу гостро розкритикували позицію президента Путіна і вкотре закликала Росію "припинити дестабілізувати ситуацію на сході України".

Зокрема, прем'єр-міністр Канади порадив Путіну "забиратися з України".

Путін достроково залишив саміт, а російські медіа згодом поширили його слова, що в нього довгий переліт і йому потрібно "поспати" перед початком нового робочого тижня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram